Tips inför Alla hjärtans dag.

Att fira Alla hjärtans dag den 14 Februari är något som blivit större och större för varje år. Handeln svämmar över av hjärtan och rosor. Restauranger erbjuder menyer passande till dagen. I skolan tillverkar barnen egen tillverkade kort till varandra, föräldrar och familj.

För de allra flesta är det inte själva gåvan som räknas denna dag, utan tanken på att man faktiskt är älskad och omtyckt av någon annan.

Ett väldoftande bad med tända ljus, en tidning om något ämne som intresserar, en kladdkaka eller en god middag kan vara nog så goda presenter.

Alla hjärtans dag handlar inte om kärlekspar, den handlar om sina medmänniskor. Att få varandra i olika relationer att känna sig viktig.

Viktigast av allt är att det man ger andra ska komma från hjärtat.

Det kan handla om att köpa presenter, dyra eller billiga. Att tillverka sin egen present. En klapp på axeln till någon som behöver det. Att ge någon som är ensam sin tid. Att skicka någon man träffar sällan en hälsning eller ett fotografi.

Den 14-e februari behöver och ska inte bara vara handelns och floristernas dag. Utan om att ge andra i sin närhet en dag, då man får en chans att visa andra vad de betyder. En egentligen helt vanlig dag där man får en chans att lyfta varandra.