Presenter till blivande mamman

Det är klart att mamman ska få presenter även om det inte är hennes födelsedag. Hon har agerat mat- och husrum för en liten bäbis i nio månader och har kanske inte haft tid eller ens tanken på att göra något för sin egen del.

Kläder

Bekväma kläder efter förlossningen är ett måste. Istället för att skicka ut mamma och köpa dessa själv, kan man ge dem som present. Ett bra alternativ är amningskläder som mamma behöver en del av. Det är skönt att kunna byta om några gånger utan att man behöver tvätta eftersom man bara har en amningstopp eller poncho. Mjukisbyxor är också välkommet. Direkt efter en förlossning ska man bära lössittande kläder för komfort och hälsa.

En spadag

En annan väg att gå är att låta mamma bli lite bortskämd. En dag på spa med massage och bubbelpool är som medicin för välmåendet. Bjud in hennes tjejkompisar så de kan få umgås utan barn under några timmar och bara får vara sig själva. Hur man mår efter en förlossning skiljer sig från person till person. Köp ett presentkort hellre än att boka en dag, låt mamma själv bestämma är hon känner sig tillräckligt pigg och stark.

Amningskudde

Att hålla i en bäbis i flera timmar tär på armarna. Det är tungt att amma ett barn flera gånger om dagen. En amningskudde vilar runt mamma och agerar som ett stöd för barnet. Om du är händig kan du till och med sy din egen och ge bort! Stoppningen kan vara frigolitkulor eller vadd. Tänk på att inte stoppa den för hårt så den är bekväm att ha runt kroppen och så barnet ligger tryggt.