När man vill ge något lite extra

3599785-carver-makes-a-wooden-bucket-with-a-patterned-handle

När det kommer till gåvor så är det idag enkelt att bara åka in till närmaste stad och köpa en present. Är det ett barn är det enkelt att åka till leksaksbutiken, en tonåring kanske vill ha ett halsband eller någon cool tröja och vuxna brukar kunna få ett kuvert med några skraplotter i. Allt detta kan bli väldigt opersonligt i slutändan och vissa föredrar egengjorda saker.

Lika mycket som det är enkelt att bara gå in och köpa så är det att göra saker själv, så länge man har rätt verktyg och viljan så går det att göra de flesta saker.

Det häftiga med att göra egna saker är att man inte behöver hålla sig till vad du kan göra med papper, lim och pennor utan gränsen är oftast din egna fantasi. Det finns en otroligt massa guider på hur du kan göra en massa olika saker. Allt ifrån att göra en egen smältugn på budget till hur du karvar ut en träbit och förvandlar den till en läcker träslev. Du kan se hur du gör smältugnen här nedan.

Det som är rätt häftigt med detta är att med en smältugn som detta gör det möjligt att smälta gamla cola burkar och få aluminiumet. Med dessa kan du göra några fina prydnader. Se denna video för mer information.

Möjligheterna till att göra enkla men otroligt häftiga saker är enorm och i slutändan är de flesta av dessa saker även billiga i jämförelse till om du skulle köpa dem i en butik.

Det är därför som du kommer att kunna hitta många tips och idéer till vad du kan göra och ge till dina nära och kära. Så kom ihåg att dyka upp här med jämna mellanrum för att få lite inspiration. Sök även på guider på hur man göra saker på Youtube, det finns en otroligt bra mängd med guider där.