Klassiska presenter till mannen

Det finns flera klassiska gåvor till mannen som lever kvar. De är fortfarande fullgoda alternativ när man letar efter en bra gåva. 

Slipsen och flugan

Idag är det inte bara en klassiker som barn ger sina föräldrar. Dagens män är mycket med modemedvetna och modeintresserade, en läcker och passande slips kan idag vara en rolig och personlig gåva. Flugan har återkommit på catwalken och i modetidningarna. Och vill man inte knyta sin egen kan man alltid köpa en med kardborrband. Idag kan man lika gärna kombinera dessa till en snygg kostym eller som lite mer avslappnat till jeans och tröja eller cardigan.

Rakning

Alla produkter inom rakning är heta just nu. Förr var det ett nödvändigt ont att behöva köpa nya rakhyvlar och After Shave. Idag är det en konstform att kunna raka tätt och ansa rätt. Skägg är också populärt och med dagens produkter kan man få en fantastiskt burr. Även rakapparater och framför allt trimmers är populära presenter men se till så det blir rätt modell. Det skiljer sig mellan en hårtrimmer och skäggtrimmer, även om båda är användbara så kan man inte använda dem till samma områden. Skäggstubben är mycket grövre och behöver en annan slags skär än vad som behövs till att trimma frisyren.

Verktyg

Ofta har mannen alltid ett behov av nya verktyg, där kan de nog inte få för mycket och alltid finns det något nytt på marknaden som kan vara bra att ha oavsett om det handlar om att meka med bilen, fixa i garaget eller renovera i hemmet. Trädgårdsredskap och maskiner är en annat säkert kort om man bor i villa eller har en stuga att pyssla med. Motorsågar och röjsågar, gräsklippare eller lite billigare varianter som sekatör och grensaxar används flitigt.

Allt om bilar

Även män som inte är intresserade av bilar har nog någon gång fått en bilrelaterad gåva såsom rattmuff, presentkort på biltvätt eller något annat tråkigt. Istället kan man köpa roligare bilrelaterade gåvor: med de tekniska framstegen finns det massor med kul som lockar även dem utan bilintresse. Bara att få en produkt där man kan lyssna på mobilen i bilen kan vara den perfekta gåvan. En FM-sändare fungerar perfekt och går även att använda på äldre bilstereos.

Whisky eller öl

En annan vanliga gåva är att få lite sprit, whisky och öl brukar vara de populäraste alternativen. Här kan man också modernisera gåvan lite: istället för en back öl kan man bjuda på en ölprovning. Eller ge bort ett startkit för att kunna brygga sin egen öl. Om mannen hellre sippar whisky har det dykt upp flera lokala bryggeri där man får en bit av Sverige i sin flaska. En av de populäraste är Box som ligger i vackra Höga Kusten.